Per què haureu de crear un pla de màrqueting per a la vostra petita empresa?

crear un pla de màrqueting per a petites empreses


Començar amb el vostre propi negoci sol ser espantós i difícil, però si us prepareu adequadament per a aquesta nova aventura, podreu superar tots els obstacles que segurament topareu i convertir-vos en un empresari d’èxit. Un dels pilars sobre els quals heu de construir la vostra petita empresa és un bon pla de màrqueting.

Per què hauríeu de tenir un pla de màrqueting?

Molta gent que decideix iniciar el seu propi negoci subestima la importància d’un pla de màrqueting sòlid. Creuen que, si el producte o servei és prou bo, no cal comercialitzar-lo. Tot i que avui en dia té una certa lògica quan vivim al món de les xarxes socials on els vostres productes o serveis poden ser anunciats per gent feliç amb les coses que ofereixen i ofereixen, encara no és prou bo. Tenir un pla de màrqueting us pot ajudar a desenvolupar productes o serveis que s’adaptin a les necessitats del vostre mercat objectiu. També ajuda els vostres clients a comprendre què és tan bo amb el vostre producte o servei per separar-lo de la competència.

Tot i que es necessita molt temps, esforç i investigació per desenvolupar un bon pla de màrqueting per a la vostra petita empresa, es donarà els seus beneficis a llarg termini i contribuirà, en gran mesura, a qualsevol èxit que la vostra empresa aconsegueixi. Per tant, mireu algunes de les preguntes més importants que haureu de respondre al vostre pla de màrqueting que el convertiran en una eina fantàstica, que ajudarà a la vostra empresa a créixer i tenir èxit.

Com crear un pla de màrqueting?

Com ja vam dir, crear un pla de màrqueting és un procés llarg i inclou molts esforços i recerca. Per crear un gran pla de màrqueting que serà una eina fantàstica per portar el vostre negoci cap a on voleu que vagi, heu de respondre algunes preguntes i definir moltes coses importants que afectaran el vostre negoci i el vostre èxit..

Estratègia de màrqueting

Abans de començar amb la creació del vostre pla de màrqueting, us heu de preguntar de quina manera aquest pla de màrqueting va a donar suport als vostres objectius de negoci. Tenir una visió molt clara sobre els vostres objectius és de què tracta la vostra estratègia de màrqueting.

La vostra estratègia de màrqueting assenyala què voleu i que heu de fer i, un cop ho sabeu, podeu procedir a la creació d’un pla de màrqueting que us pugui ajudar a aconseguir aquests objectius. Tanmateix, si encara no heu definit objectius comercials específics, haureu de fer-ho tan aviat com sigui possible. També heu de separar els objectius a llarg termini i els objectius a curt termini perquè pugueu elaborar un pla de negoci més directe per a cadascun d’aquests objectius a curt termini..

Una altra cosa que cal incloure quan determineu els vostres objectius és incorporar una línia de temps a cadascun dels objectius del vostre negoci. D’aquesta manera, podreu fer un pla de màrqueting més realista i específic.

Declaració de la Missió

Què intentes fer i quines són les preguntes bàsiques que ha de respondre la declaració de missió? Si ja heu elaborat una declaració de missió mentre planificaves el vostre negoci, ara cal afegir-la al vostre pla de màrqueting.

El fonament del vostre pla de màrqueting és la vostra declaració de missió i és molt important crear una declaració de missió directa i concisa que permeti als vostres clients potencials comprendre què feu i com ho feu.

Tot i que la declaració de missió realment no té un paper directe a l’hora de les vostres activitats de màrqueting, us permet concentrar-vos en els objectius del vostre negoci i us ajudarà a que les activitats de màrqueting que realitzeu s’ajusten als objectius principals de la vostra empresa..

Mercat objectiu

La pregunta principal a què necessiteu trobar la resposta quan es tracta del vostre mercat objectiu és a qui intenteu arribar amb el vostre pla i activitats de màrqueting. Així, el mercat objectiu és el públic en què voleu arribar amb els vostres serveis i productes o, dit d’una altra manera, els vostres clients ideals. Incloure tants detalls quan respongueu aquesta pregunta us permetrà tenir un pla de màrqueting més específic i dirigit.

Heu de definir i identificar qui és el vostre públic objectiu i on podeu trobar-los, què creuen que és important, què li preocupa, què necessiten en aquest moment, etc. Aquestes preguntes i algunes altres que podeu afegir us donaran una imatge clara de les persones o empreses que creieu que són el vostre client ideal. A partir d’aquest punt, podeu continuar i crear un missatge de màrqueting personalitzat per al vostre mercat objectiu i clients ideals.

Anàlisi de competència

Per crear un pla de màrqueting intel·ligent, també heu de conèixer els vostres competidors. Per això, en aquesta etapa, haureu de respondre a preguntes com qui són els vostres competidors i on us situeu entre ells.

Esbrinar qui és la vostra competència i analitzar-les és una de les maneres més reeixides de fer una investigació de mercat objectiu i planificar les seves activitats de màrqueting. Heu de fixar-vos en aquelles empreses i negocis que tenen clients ideals similars a vosaltres i, tot seguit, analitzar les seves bones decisions, així com els seus errors.

Hi ha moltes maneres de realitzar una investigació que us ajudarà a conèixer el vostre mercat objectiu mirant els vostres competidors. L’anàlisi SWOT és un d’aquests mètodes. És una eina estratègica que estima quins són els punts forts i els defectes d’una empresa, així com les seves amenaces i oportunitats. Comparar l’anàlisi SWOT amb la vostra competència pot ser una manera excel·lent d’obtenir la imatge adequada del vostre lloc a la indústria i com millorar-la reconeixent les àrees on podreu superar als vostres competidors, identificant i sintonitzant adequadament el vostre nínxol de mercat i garantint que sou a punt per assumir els obstacles que la competició us pugui llançar.

Proposta única de venda

Ara que saps qui són els teus competidors i com pots lluitar contra ells, has de preguntar-te què és el que fa que la teva empresa sigui única i única? Heu de destacar entre tots els altres negocis similars i la millor manera de fer-ho és idear una estratègia que us faci única, que és la vostra proposta de venda única.

La proposta de venda única és una declaració que indica com la vostra empresa i els seus productes i serveis són diferents de la resta. Mostra per què la vostra empresa és una opció millor i més segura per al vostre públic objectiu i per què han d’escollir la vostra empresa entre els seus competidors.

Estratègia de preus

El següent pas per dissenyar un gran pla de màrqueting per a la vostra petita empresa comporta crear una estratègia de preus. Per fer-ho, has de preguntar-te què cobraran i per què.

Si ja heu creat un pla de negoci estàndard, vol dir que ja heu pensat i investigat quins són els millors preus dels vostres productes i serveis. Ara és hora d’utilitzar aquesta informació i relacionar-la amb les vostres activitats de màrqueting.

Això significa que heu de suportar els preus que teniu, oferint als vostres clients una idea clara dels avantatges i el valor que obtindran a canvi. En molts casos, una proposta d’alt valor pot ajudar els vostres clients a decidir comprar el vostre producte o utilitzar el vostre servei.

Pla promocional

Un pla promocional us pot ajudar a trobar la resposta adequada a la pregunta de com teniu previst arribar al vostre mercat objectiu. El vostre pla promocional és una part crucial de la combinació de màrqueting, ja que cobreix totes les formes de comunicació que fareu servir per arribar als vostres clients.

Tots els plans promocionals són una combinació d’activitats de màrqueting diferents, com publicitat, relacions públiques, packaging, vendes directes, màrqueting a Internet, materials de màrqueting, promocions de vendes, etc. Tot i això, cal anar amb compte perquè no introduïu massa variables. el vostre pla promocional al principi. De fet, haureu de començar escollint fins a cinc activitats particulars que us facilitaran la realització de l’estratègia de màrqueting que vau plantejar al principi.

Pressupost de màrqueting

Aquest pas és molt important i per fer-ho correctament cal pensar en quants diners invertireu i en què.

Tenir un pressupost de màrqueting és crucial per elaborar un pla de màrqueting perquè us permet saber quant podeu gastar en les vostres activitats de màrqueting sense sobrepassar el vostre pla. També us pot ajudar a esbrinar quines són les activitats que us podeu permetre i quines no i determinar la prioritat entre elles.

Quan es tracta de la comercialització en qüestió, lamentablement, la majoria de les petites empreses tenen un pressupost molt limitat o fins i tot petit. Aquesta és una altra raó per la qual és molt important crear un pla promocional que se situï dins dels límits de despesa.

Llista d’accions

Ara que teniu totes les altres coses al seu lloc i planificades perfectament, heu de preguntar-vos què heu de fer per assolir els objectius de màrqueting que us heu establert..

La creació d’una llista d’accions comporta descriure les tasques que cal fer i el moment en què cal fer-les, que és una peça molt significativa del vostre pla de màrqueting, ja que us guia en la vostra manera de realitzar les vostres activitats de màrqueting. Tenir aquesta llista permet avançar constantment i sense haver d’aturar-se a cada pas per replantejar-se ni reagrupar-se.

Per elaborar una llista d’accions per al vostre pla de màrqueting, heu d’assumir el vostre objectiu final i desglossar-lo en diverses tasques més petites que us portin a assolir aquest objectiu. Quan es tracta de la llista de la vostra acció, podeu triar la forma que vulgueu sempre que seguiu aquestes regles bàsiques. No cal recordar-ho, els passos més petits són més fàcils de completar i poden ajudar-vos a generar confiança i impuls, així que probablement sigui millor tenir diversos passos més petits que només uns quants més grans.

Mètriques

No és suficient concebre un pla de màrqueting, també heu de fer un seguiment del vostre progrés i de mesurar els resultats. Per fer-ho, us heu de preguntar quins resultats heu aconseguit i on podeu millorar. Gràcies a aquest pas, el vostre pla de màrqueting podrà convertir-se en un document estàtic d’ús únic en una guia activa i en constant canvi que us ajudarà a millorar i desenvolupar la vostra empresa.

Segons les tàctiques de màrqueting que vau utilitzar, tindreu diferents alternatives i opcions a l’hora de fer el seguiment i mesurar els vostres resultats. Per exemple, seguiment de les tàctiques de màrqueting estàndard que no estiguin relacionats amb Internet requereixen un enfocament manual, mentre que els resultats del màrqueting en línia es poden mesurar amb analítiques i altres mètriques basades en Internet.

Aprofiteu bé el vostre pla de màrqueting

Tenir un pla de màrqueting pot ser una cosa crucial per ajudar-vos a fer créixer la vostra petita empresa i tenir una empresa amb èxit. Simplement, heu d’utilitzar el vostre pla de màrqueting de manera regular i seguir les coses que vau proposar quan vau dissenyar el vostre pla de màrqueting. Tanmateix, no heu de mirar el vostre pla de màrqueting com un document concret i inalterable. A mesura que el vostre negoci creix i canvia, també podeu incorporar canvis al vostre pla de màrqueting. Al cap i a la fi, és possible que algunes coses que heu esborrat al vostre pla no funcionin, mentre que d’altres poden funcionar millor i heu de seguir els resultats i fer millores constants al vostre pla de màrqueting.

Tanmateix, també heu de donar un temps al vostre pla de màrqueting per poder veure els efectes. No podreu saber de seguida si una activitat de màrqueting específica té èxit o no. Dóna-li temps i segueix els resultats i podràs aprofitar al màxim el teu pla de màrqueting. Això també significa que cal estar preparat per aprendre dels vostres errors i fracassos, no només dels vostres èxits i èxits. En molts casos, el fracàs et pot ajudar a mirar les teves activitats de màrqueting des d’una perspectiva diferent, cosa que et pot conduir a trobar millors maneres d’implementar les teves idees i convertir la teva petita empresa en un gran èxit.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map