Llocs web dinàmics estàtics i dinàmics: què heu de triar?

llocs web estàtics i contra dinàmics


Avui en dia no es tracta que tenir un lloc web sigui força important. Però hi ha diferències claus entre els llocs, i una d’elles és la forma de servir els continguts als visitants. Bàsicament, el contingut de contingut pot ser estàtic o dinàmic i, en aquest article, us explicarem què són i quins d’ells heu d’escollir..

Llocs web estàtics

Com el seu nom indica, els llocs web estàtics es creen mitjançant pàgines estàtiques. Els elements estan fixats i prèviament codificats i col·locats al servidor web. Una vegada que un visitant visiti el vostre lloc, se li proporcionarà el fitxer del servidor i tots els visitants obtindran el mateix contingut.

Hi ha alguns avantatges de tenir contingut estàtic:

 • Normalment es necessita menys esforç per crear llocs estàtics, que contenen principalment codis HTML amb elements d’estil CSS.
 • A causa de menys esforç, els llocs estàtics poden ser més barats i es poden fer més ràpidament.
 • Els elements estàtics no necessiten solucions d’allotjament web avançades, com l’entorn de PHP actualitzat, de manera que també es poden fer servir serveis d’allotjament gratuïts com a emmagatzematge.
 • El contingut estàtic sovint utilitza elements menys complexos, per la qual cosa el lloc web es pot carregar més ràpidament al navegador.

També hauríem de passar desavantatges:

 • Les pàgines d’un lloc web estàtic sovint es codifiquen en fitxers independents, fins i tot utilitzen els mateixos elements que el peu de pàgina o el menú. Això vol dir que si voleu canviar alguna cosa al menú, hauríeu d’editar tots els fitxers de subpagines un per un, en lloc de modificar el menú en un fitxer utilitzat col·lectivament..
 • Les funcions avançades, la interactivitat o altres funcions del lloc web modernes no estan disponibles en la majoria dels casos mitjançant l’ús només d’elements estàtics.

Llocs web dinàmics

És fonamental comprendre el funcionament dels llocs web dinàmics. Mentre que els fitxers HTML de llocs web estàtics es copien del servidor al navegador web tal com són, els llocs dinàmics ho fan de manera diferent.

PHP és un dels llenguatges de programació més utilitzats per crear llocs dinàmics i els fitxers .php són peces de codi que fan alguna cosa quan un visitant obre el lloc web. Com que es tracta de programar, poden mostrar gairebé qualsevol cosa que el programador va escriure en codi. Una vegada que un visitant obre el lloc web, el servidor executa els codis PHP i genera un fitxer HTML només per al visitant. Mentre que les pàgines estàtiques mostren els mateixos fitxers HTML emmagatzemats, les pàgines dinàmiques generen fitxers HTML nous per a cada visitant.

Per exemple, si teniu un lloc, podeu afegir-hi una peça de codi PHP per mostrar-vos la data i l’hora reals. Pot ser fàcil d’entendre per què és bo, la data i l’hora poden ser diferents per a cada visitant, de manera que aquesta funció necessita actius dinàmics. Evidentment, es poden utilitzar elements dinàmics per a una funció més avançada que mostrar la marca de temps, anem a comprovar els avantatges d’utilitzar llocs web dinàmics:

 • Es poden manejar elements dinàmics del lloc web de manera independent i es pot construir el lloc al visitant al vol, mitjançant aquests elements. En contrast amb els llocs web estàtics, parts del lloc com el menú es poden emmagatzemar en un sol fitxer i compartir-les amb les mateixes subpagines. Imagineu-vos que, en lloc de modificar el menú de tots els fitxers de les pàgines secundàries, només podeu editar-lo en un sol fitxer. Val a dir, com aquesta solució és més convenient, sense errors i requereix temps.
 • Les pàgines dinàmiques poden compartir la mateixa base de dades entre si, i les dades es poden editar i guardar en temps real. Això és vital quan es treballa amb dades. No heu de codificar durament els valors al codi del vostre lloc web i editar-los manualment a totes les pàgines, només heu de demanar a la base de dades que serveixi la versió actualitzada de dades. Tenir bases de dades estructurades és la clau de la moderna Internet i un dels majors avantatges dels llocs web creats dinàmicament.
 • El tipus i el nombre d’elements del lloc web que podeu utilitzar al vostre lloc web és gairebé il·limitat amb la representació dinàmica del lloc web. Només necessiteu un programador que transfereixi les vostres idees al codi i el lloc el mostri als vostres visitants. Tots els llocs web moderns de la xarxa utilitzen solucions similars, des de Google a YouTube fins a Facebook. Només cal fer servir la teva imaginació i fer un lloc web increïble!
 • Hi ha sistemes de gestió de continguts (CMS) al mercat, molts d’ells de forma gratuïta, com WordPress. Aquestes CMS utilitzen bases de dades i mostren contingut dinàmic, facilitant així la vida del propietari d’un lloc web. Només cal instal·lar un CMS o comprar una instància d’aquest per començar a treballar al vostre lloc. Es pot fer sense conèixer cap llenguatge de programació, de manera que realment es pot centrar en compartir les teves idees en públic.

Si hem aprofitat avantatges de llocs web dinàmics, també hauríem de cobrir els desavantatges. Per esmentar-ne alguns:

 • Els llocs web dinàmics són més robustos i pesats que els llocs estàtics. No és una meravella, ja que més funcions i actius necessiten més espai i recursos del servidor, per tant es poden mostrar més lents. Comptant que el temps de càrrega del lloc web és un factor clau per classificar els llocs web a Google, heu d’assegurar-vos que realment necessiteu un lloc web dinàmic.
 • Les funcions avançades necessiten coneixements de programació, de manera que si no sou un programador, podreu pagar una gran quantitat de diners per crear el vostre lloc. L’import serà més i més gran un cop comenceu a afegir més i més funcions.
 • Les peces de codi dinàmic solen ser menys tolerants a les errades que les estàtiques. Per exemple, si escriviu alguna cosa malament en HTML estàtic, el lloc encara es mostrarà al navegador. En el pitjor dels casos, el visitant veurà un fragment de codi com a text al lloc. En contraposició a això, si escriviu alguna cosa malament a PHP, el lloc es trencarà i el visitant només veurà un missatge d’error. Ho veieu bé, només un error en PHP pot inhibir totalment el navegador per mostrar el vostre lloc web als vostres visitants. Això pot ser molest quan no us adoneu de l’error i que el vostre lloc s’hagi desactivat durant un llarg període.

Resum: quin heu de triar?

En aquest moment, podríeu entendre que l’ús d’elements estàtics pot ser ideal per als llocs web inicials. Si només voleu tenir “alguna cosa” a Internet i no es canviarà en un futur proper, utilitzeu aquest tipus de llocs web. Només cal penjar els detalls del currículum o emmagatzemar-lo ràpidament i ja teniu presència en línia en pocs passos.

Per contra, si voleu tenir un lloc web ple de contingut canviat dinàmicament o hi ha una base de dades al darrere, haureu de triar un lloc web dinàmic. Si és més costós i menys tolerant a les errades, algunes idees no es poden realitzar sense ell. Penseu en el que necessiteu exactament i trieu el contingut que es mostri!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map