Com allotjar el vostre lloc web? Guia per a principiants per iniciar un lloc web

allotja el teu lloc web


Si teniu pensat en allotjar un lloc web, ja sigui només personal o fins i tot una nova botiga de comerç electrònic, podeu trobar aquest article útil ja que us presentarem tots els aspectes principals de la forma d’acollir el vostre lloc web..

Si voleu allotjar el vostre lloc web el dia en què Internet només començava a ser mainstream, havíeu de comprar el servidor web (la màquina física) i si no volíeu que el vostre lloc web estigui sense connexió sempre que teníeu una interrupció o es trenqués la connexió a Internet a casa, haureu de configurar el servidor a una sala de servidors. Aleshores, us hauria costat una petita fortuna allotjar el vostre lloc web, fins i tot un de molt senzill. Avui, però, allotjar un lloc web és molt més senzill i barat. Per exemple, amb iPage.com podeu allotjar el vostre lloc web per només 1,99 dòlars / mes, mentre que la configuració és ràpida i senzilla, no requereix experiència prèvia ni habilitats tècniques.

Què és Web Hosting?

Diguem que teniu un lloc web o, com a mínim, una idea d’un lloc web. Com hauria de semblar, quines funcions ha de tenir, etc. Certament, podeu crear un lloc web completament funcional al vostre ordinador personal, però per posar-lo a l’abast de tot el món, necessitaria una exposició igual que una pintura, per exemple. Podeu pintar alguna cosa a casa i mirar-la durant tot el dia, però si voleu compartir-la amb el públic en general, heu d’exposar-la en un museu o en una galeria d’art, on també puguin gaudir d’altres persones. Així doncs, un allotjament web o simplement allotjament, és un servei proporcionat per certes empreses, que en essència posen a la vostra disposició el públic en general.

Aquestes empreses d’allotjament disposen d’habitacions de servidors segures on guarden tots els servidors, fonts d’alimentació redundants, connexions a internet redundants, vigilància 24 hores, etc., per garantir que el vostre lloc web estigui disponible sense interrupcions o temps d’aturada.

Tipus d’allotjament web

Una empresa d’allotjament sol ser molt més que un simple allotjament. Ofereixen tot tipus de serveis addicionals i acostumen a oferir diversos tipus d’allotjament incloent hosting dedicat, serveis al núvol, allotjament VPS, allotjament compartit i de vegades hosting especialitzat per a determinats tipus de llocs web com WordPress, Drupal, allotjament específic de comerç electrònic, etc..

Hosting dedicat

Allotjament dedicat sol referir-se a un tipus d’allotjament on llogeu una màquina física completa. És el tipus d’allotjament més car, però també és un dels més rendibles. Obteniu tota la potència d’un servidor: CPU multi core, diversos gigabytes de memòria RAM i més que suficient emmagatzematge basat en HDD o SSD. No és un allotjament amable per a principiants, i és molt probable que tingui un excés per a algú que vulgui acollir un lloc web o un bloc senzill..

Buidatge VPS

VPS és un servidor privat virtual i normalment s’aconsegueix dividint un servidor dedicat més gran en diversos més petits. No és infreqüent que un servidor dedicat es trobi distribuït en 8-16 VPS més petits. Un dels avantatges d’aquesta configuració és que és molt més barat que un servidor dedicat, però obteniu recursos dedicats. Podeu tenir un VPS amb un sol nucli de CPU, 2 GB de RAM i diguem-ne 40 GB d’emmagatzematge SSD. Aquests recursos estan garantits, en un sentit que només els podeu fer servir.

Allotjament compartit

L’allotjament compartit, com el seu nom indica, és un allotjament, que tots els usuaris del servidor comparteixen. És el tipus d’allotjament més comú i també un dels més barats. Tots els recursos del servidor són compartits per tots els llocs web. Aquest model sol funcionar, perquè algú necessita tot un servidor tot el temps, així que fins que tothom jugui bé, és una genial simbiosi i, al final, tothom se’n beneficia: és barat, per a quantitats curtes. amb el temps, podeu utilitzar tot el poder de processament d’un servidor i, després, algú més l’utilitza.

És la solució ideal per als nouvinguts, perquè és relativament barat i s’adreça a principiants amb molts exemples i solucions preparades com instal·lacions de programari automàtiques, còpies de seguretat automàtiques i el personal d’assistència està acostumat a preguntes que tenen els nouvinguts..

Amb l’allotjament compartit, sovint trobareu termes com ara emmagatzematge il·limitat, trànsit il·limitat, etc. Això és enganyós perquè tots els servidors són limitats en els seus recursos. El que il·limitat significa realment és que l’empresa d’allotjament no defineix una limitació per als recursos d’emmagatzematge i trànsit a partir del primer moment i no us cobrarà en funció de la quantitat d’aquests recursos que utilitzeu en un determinat mes. En canvi, tenen un cert llindar que pot canviar de mes a mes, més enllà del qual s’imposaran algunes limitacions si s’utilitza constantment massa recursos..

Què és un nom de domini?

Tornant al nostre exemple anterior amb el quadre, si exhibiu el vostre quadre (lloc web) en una galeria d’art o museu (allotjament), és una cosa, però per tal que la gent pugui veure-la, haurà de passar a la galeria..

Al món físic, podeu assenyalar un lloc per la seva adreça o les seves coordenades de latitud i longitud. Si voleu que la gent vegi la vostra pintura, podeu enviar-los les coordenades de la galeria (com l’adreça IP d’un lloc web), però és molt més senzill que els humans recordem paraules i cadenes que els números. Així que, molt probablement, diràs a la gent perquè vagi a una adreça de carrer específica (com ara el que funciona un Nom de Domini a l’allotjament web).

Per tant, haureu de tenir un nom de domini en el qual es trobarà el vostre lloc web. Gairebé totes les empreses d’allotjament també ofereixen serveis de registre de noms de domini. És més convenient registrar-se amb ells, ja que gestionaran la configuració de servidors de noms i els registres DNS com “MX” per correu electrònic, “A” per al propi hosting, etc. La majoria de les empreses d’allotjament ofereixen fins i tot un nom de domini gratuït si inscriviu-vos amb ells com a mínim un any.

Quant a quin tipus de nom de domini haureu d’obtenir, hi ha moltes discussions. En general, un bon nom de domini ha de ser curt, fàcil de recordar i familiar (.com, .net, .org, .info). El passat recent hi ha hagut una explosió en els noms de dominis gTLD (genèrics de primer nivell), que ha donat lloc a diverses extensions de noms de domini (per exemple, rocs, .life, .guru, etc.). Si trobeu que el vostre nom de domini desitjat ja està agafat (per exemple, pinapple.com), podeu cercar-lo en aquestes noves extensions de domini (per exemple, pinapple.guru)

Quan trieu un nom de domini, potser voldreu considerar altres aspectes com ara la privadesa del domini. Si compreu un nom de domini, el vostre nom i informació de contacte es faran públics per a qualsevol persona que estigui interessada a cercar-lo. Alguns GTLDs, permeten una funció anomenada Privacitat del domini o de vegades es coneix com a Privadesa Whois. .com, .net i .org admeten aquesta funció, mentre que .uk, .us, .ca, .de, .eu no ho fan. Si voleu utilitzar la privadesa del domini o WhoisGuard, potser voldreu triar una extensió de domini que la permeti. Els registradors de domini i les empreses d’allotjament que ofereixen serveis de registre de dominis solen proporcionar serveis de protecció de privadesa de domini.

Iniciar un lloc web amb WordPress

Després d’haver-vos registrat en un pla d’allotjament i passar una estona escollint el nom de domini adequat, ja esteu preparat per configurar el vostre lloc web. Si ja teniu un lloc web que funciona completament a la vostra màquina, només ho heu de penjar al vostre compte d’allotjament. La vostra empresa de hosting us ha de donar accés a una interfície de gestió, on podreu ajustar els paràmetres d’allotjament. Sol ser una interfície cPanel, Plesk o DirectAdmin.

Podeu carregar el vostre lloc web de treball utilitzant el gestor de fitxers basat en la web proporcionat pel vostre allotjament, però si el vostre lloc web consta de més que un parell de fitxers, es recomana utilitzar SFTP o FTP per carregar els fitxers al servidor. És més que probable que el vostre lloc web utilitzi algun tipus de base de dades com MySQL, PostgreSQL, MSSQL, etc. En aquest cas, també haureu d’importar-ho.

Si, però, encara no teniu el lloc web desenvolupat, podeu utilitzar una funció d’instal·lació d’un clic, que la majoria de les empreses d’allotjament admeten i instal·len un CMS recent al vostre nom de domini. WordPress és una opció excel·lent per a un CMS, al cap i a la fi, és el CMS d’elecció del 27% dels llocs web a Internet.

Hi ha molts arguments a favor d’utilitzar WordPress, incloent la seva naturalesa, seguretat, personalització personalitzables, una gran comunitat d’assistència, una àmplia documentació i compatibilitat amb tots els comptes de hosting.

Un cop completada la instal·lació d’un clic de WordPress, se us farà un WordPress recentment instal·lat i el podreu iniciar i personalitzar segons les vostres necessitats. No cal que conegueu HTML ni CSS, podeu comprar un tema de WordPress pre-construït i podeu personalitzar-lo com vulgueu. Podeu instal·lar plugins que puguin afegir nova funcionalitat al vostre WordPress, per exemple, podeu afegir un sistema de carretons de la compra o un sistema de reserva de cites. Amb els connectors, les possibilitats són pràcticament infinites del que podeu aconseguir.

Les empreses d’allotjament que tenen com a objectiu els seus serveis per a principiants solen fer també molta mà de mans. Això vol dir que podreu contactar amb l’assistència amb problemes amb què solen tenir problemes els principiants i que inclou problemes amb els vostres problemes quan configureu el vostre lloc web. Els seus llocs web també inclouen tutorials i guies pas a pas per ajudar els nouvinguts a posar-se al dia amb els fonaments bàsics de l’allotjament d’un lloc web..

Conclusió

Atès que la presència a Internet ha esdevingut tan omnipresent i central per a qualsevol negoci respectable, qualsevol pot aprendre a començar un lloc web. És important triar un amfitrió web de bona reputació per allotjar el vostre lloc web ja que l’allotjament pot influir en molts aspectes de la vostra presència en línia, inclosa la disponibilitat i la velocitat del rendiment del vostre lloc web..

Les millors empreses per allotjar el vostre lloc web

Empresa
Preu promocional

1millor allotjament web barat1,99 $ / mes
2el millor allotjament web de wordpress3,95 dòlars / mes
3millor allotjament web per a negocis3,95 dòlars / mes
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map