Angular vs Polímer: quines diferències hi ha?

angular-vs-polímer


Com que es tracta d’un article en què comparem els avantatges d’utilitzar tant Angular com Polímer, primer hauríem de refrescar què és un marc i per què n’heu d’utilitzar. Angular i Polímer són marcs de JavaScript.

Però, què és un marc en general? Dit d’una altra manera, un marc és un entorn de treball. Podeu utilitzar un marc per desenvolupar una aplicació web o alguna altra cosa depenent de la vostra àrea d’expertesa. Però el més important és que un marc us permeti organitzar el codi de manera que s’adapti a les necessitats del vostre projecte.

Els marcs es poden dividir en dues categories:

 1. Marcs que s’utilitzen més com una biblioteca. Aquests ofereixen un major nivell de llibertat en la personalització de la manera de treballar i, per tant, un procés de desenvolupament més personalitzat.
 2. Marcs tradicionals. És a dir, és un tipus de marc que té la seva pròpia manera de fer alguna cosa. Haureu d’aprendre la sintaxi per utilitzar-la correctament i heu de conèixer els conceptes bàsics en què es basa el marc. No us donaran el mateix nivell de llibertat en el disseny de l’aplicació, però si en trieu l’adequada, realment us ajudarà a fer el treball més ràpid i de manera més eficient.

La pregunta és: per què hauria d’utilitzar un marc? Al cap i a la fi, si desenvolupes una aplicació JavaScript, tot el codi es pot escriure amb JS antigues simples, sense necessitat de tenir un marc. Hi pot haver moltes raons per utilitzar-ne una, però només us donaré dues que satisfan la majoria de desenvolupadors:

 • Estructura del codi. Com a desenvolupador web, t’agrada el codi que no estigui ben estructurat? És clar que no. Per ser molt millor en el que feu, en aquest cas desenvolupar aplicacions web, heu d’organitzar el vostre codi, de manera que qualsevol altre programador el pugui entendre. Si trieu utilitzar un framework (per a les aplicacions que en necessiten una), els vostres companys desenvolupadors ho entendran millor els vostres treballs. Actualment, una gran part de tots els llocs web depenen molt del codi JS, especialment del client. En lloc d’utilitzar línies llargues de codi JS, podeu organitzar el vostre treball millor mitjançant un marc JS, i ser més productiu a causa d’això.
 • Quan finalitzeu un nou projecte, l’aplicació s’ha de provar abans de publicar-lo de manera àmplia. Però, com entra un marc en aquest aspecte? Bé, penseu-hi. El fet que un marc estigui estructurant el vostre codi d’una manera més útil, provar l’aplicació també és molt més senzill. Si cal canviar alguna cosa, podeu fer-ho de manera més ràpida i eficaç a causa del codi font ben organitzat.

Ara que hem actualitzat quin és el marc, com s’utilitza i per què n’hauríeu d’utilitzar-ne, passem i parlem d’angular i de polímer i quina és la millor que feu servir en el vostre cas. Començarem per Angular:

Angular

Angular és un marc JS, com probablement ja sabeu. Google va ser llançat el 2012 per primera vegada i el van crear amb el concepte Model-View-Controller (MVC per a breus). L’objectiu principal d’Angular és ajudar al desenvolupador a crear aplicacions d’una sola pàgina molt riques i complexes. Una cosa que ajuda l’usuari a aconseguir-ho, és la possibilitat de crear etiquetes HTML personalitzades mitjançant el framework. Angular va introduir aquesta funció per primera vegada el 2012. Es fa mitjançant la codificació de la directiva adequada que posteriorment serà processada per Angular i convertida en una etiqueta HTML personalitzada. Per descomptat, perquè això passi, heu d’escriure el codi de l’etiqueta tu mateix, ja que és una característica feta a mida.

Quins són alguns dels avantatges d’utilitzar Angular? (més endavant també ho abastarem per a Polímer)

 1. El primer positiu que mencionaré és el fet que Angular es pot utilitzar per crear aplicacions per a tot tipus de plataformes. És correcte! També podeu utilitzar el framework per crear aplicacions per a iOS, Android i Web. Tot plegat en només 1 eina. Si busqueu un marc que us permeti ampliar el vostre domini de treball més tard, Angular pot ser la vostra millor elecció.
 2. El segon professional que utilitza Angular és la possibilitat de provar. Ja he esmentat breument per què és important provar una aplicació abans de publicar-la al públic. Angular és un jugador important en aquest camp. El marc es va desenvolupar per permetre al programador provar una aplicació tant mitjançant proves d’unitat com de prova de final.
 3. Ja que Angular es troba des de fa força temps, podeu trobar en línia moltes funcions i eines que us ajudaran a treure el màxim profit del marc en molt poc temps. No necessita molta configuració abans d’utilitzar-lo. Això és realment bo, perquè tindreu més temps per acostumar-vos a utilitzar-lo.
 4. Assistència de Google. Si intenteu trobar un marc JS que rebi actualitzacions regularment i tingui el suport d’una empresa seriosa, aleshores Angular és un bon candidat. Com que Google és qui ha creat aquesta eina, podeu esperar un gran suport dels desenvolupadors que hi ha al darrere. Aquest fet, fa que sigui una aposta segura per a qualsevol persona que busqui un marc que funcioni en un futur proper.
 5. La comunitat. Això pot semblar un bo general amb qualsevol eina. Però no és així. Moltes eines en línia no tenen una comunitat al darrere, o fins i tot si ho fan, no és gaire útil per als usuaris mitjans. L’angular és millor en aquesta àrea. Té una comunitat activa de la qual es pot beneficiar fàcilment. Si ensopegueu amb un problema que cal resoldre, hi ha una gran probabilitat que algú altre ja ho hagi explicat. Només heu de trobar la vostra resposta. Si ningú ha tractat el vostre tema específic, només ho has de fer saber en un fòrum de la comunitat. Molt aviat obtindreu la vostra solució.

Ara que vam incloure alguns dels avantatges amb l’ús d’angular, hi ha alguns inconvenients?

Una cosa força important és que aprendre el marc no és gaire fàcil. Si ja coneixeu molt bé JS, ho tindreu més fàcil. Però es necessita força temps per aprendre tots els aspectes i bases del marc, perquè és força complex. A més d’això, no hi ha molts menys minus en fer-lo servir.

Polímer

El polímer és un marc JS que funciona més com una biblioteca que un marc clàssic. Aquesta és una eina de codi obert que significa que teniu accés complet a tot el codi font que hi ha al darrera del marc. Per això, Polymer us proporciona més llibertat a l’hora d’organitzar el vostre entorn laboral tant com vulgueu. La biblioteca va ser desenvolupada per desenvolupadors de Google, però qualsevol pot contribuir al projecte a GitHub.

Hi ha avantatges per utilitzar el polímer per sobre de l’angular? A continuació, en detallem alguns:

 • Només cal un fitxer HTML per tal que un desenvolupador pugui crear nous elements personalitzats mitjançant Polymer. Això és molt més intuïtiu que Angular. Això és perquè no heu d’obrir diversos fitxers per poder comprendre un component que acabeu de crear.
 • Si creeu una aplicació nova o un lloc web completament nou, en algun moment heu d’adreçar algun estil per semblar bé per al futur usuari. En aquesta zona, el polímer excel·lent. Polímer admet variables CSS i declaracions de mixin CSS personalitzades, cosa que fa que el procés d’estil sigui molt més versàtil. D’aquesta manera podeu utilitzar funcions modernes que ha introduït CSS3.
 • Hi pot haver casos en què un projecte necessita el suport d’altres biblioteques o marcs també, no només el principal que estàs utilitzant. Si aquest és el cas, Polímer pot ser de gran ajuda en aquest àmbit. Com que no té cap capa addicional, podeu compartir dades fàcilment entre aquesta i altres aplicacions de tercers necessàries per desenvolupar l’aplicació.
 • Acostumar-se al marc. Quan comenceu a aprendre alguna cosa nova, aquesta és una part molt important que cal tenir en compte abans de saltar. Si el marc que trieu per aprendre té una corba d’aprenentatge molt abrupta, potser triga massa a acostumar-s’hi. . Però, com funciona Polimer en aquest àmbit? Podem dir amb seguretat que Polymer disposa d’una documentació molt detallada i actualitzada, que inclou molts exemples per ajudar qualsevol usuari a aprendre el marc ràpidament. Per ser capaç d’utilitzar aquesta eina, la documentació de Polímer ajudarà molt. També podeu fer una ullada a la comunitat que creix ràpidament darrere d’aquesta relativament nova eina de creació web.

Conclusió: Quin marc és el millor?

Aquests són només alguns dels avantatges, si decidiu anar amb Polimer per sobre d’Angular.

La pregunta que queda és quina és millor: angular o polímer? La resposta és aquesta: si heu de desenvolupar una aplicació web molt rica i complexa, potser seria millor si aneu amb Angular (com hem comentat anteriorment). Però si sou nous en marcs JS i en necessiteu un producte fàcil d’aprendre i senzill d’utilitzar, aneu amb Polymer. Us pot ajudar a crear aplicacions serioses d’una manera més senzilla.

Al final, l’elecció és vostra. Depèn molt de les vostres necessitats específiques. Tingueu en compte a l’hora de triar entre Angular i Polímer.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map